Підприємливі депутати комітету з питань підприємництва

Члени комітету Верховної Ради України з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики (далі Комітет), предметом відання якого є розвиток підприємництва та малого та середнього бізнесу, і самі не далекі від бізнесу. Все було б непогано, якби ці люди не займали державні посади та зазначали цю інформацію в деклараціях про доходи.

До керівного складу Комітету входять:

* Голова Комітету - Кужель Олександра Володимирівна «Батьківщина»
* Перший заступник Голови Комітету - Лук'янов Владислав Валентинович «ПР»
* Заступник Голови Комітету - КУЧЕРУК Микола Герасимович «Батьківщина»
* Заступник Голови Комітету - МОШАК Сергій Миколайович «ПР»
* Cекретар комітету - КОВАЛЬ Олександр Іванович «ПР»

Скориставшись напрацюванням в дослідженні декларацій депутатів ВРУ громадського руху "Чесно", вдалося виявити, що з керівного складу Комітету на запити, щодо надання "декларацій про доходи" та біографічних даних, - не відповіли представники провладної фракції "Партії Регіонів" (Лук'янов В.В., Мошак С.М., Коваль О.І.). Це дало поштовх до детальнішого дослідження їх декларацій які є доступними на сайті ЦВК (не дивлячись на зобов'язання народних депутатів кожного року публікувати декларації про доходи, їх декларації за 2012 рік знайти не вдалося).

В результаті дослідження декларацій про доходи виявилося, що:

Депутат Лук'янов В.В. - член фракції «Партія Регіонів», в опублікованій декларації за 2011 р.задекларував відсутність будь яких цінних паперів та вкладів в статутний капітал підприємств. Проте, за інформацією єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Лук'янов Владислав Валентинович є досі співвласником таких підприємств як:
ТОВ «Фінфорт-інтертрейдінг», розмір внеску до статутного фонду - 112 500 грн.
ТОВ «Фінфорт-ТВ», розмір внеску до статутного фонду - 41 625 грн.
ТОВ «Фінфорт-трединг», розмір внеску до статутного фонду 7 000грн.
ТОВ «Фінфорт», розмір внеску до статутного фонду - 13 318 грн.

За інформацією інтернет-видання ЛігаБізнесінформ Лук'янов В.В. був засновником і президентом групи компаній «Фінфорт», з 1995 по 2006 рр.

Депутат Коваль О.І. - член фракції «Партія Регіонів» за 2011 р. задекларував відсутність в нього та членів його сім'ї будь яких цінних паперів, вкладів в статутний капітал підприємств та наявності грошей на банківських рахунках в Україні та закордоном. Не дивлячись на це, він задекларував отримання особисто - 35 706 грн. та членами сім'ї - 20 230 грн. (п.9 декларації) в якості дивідендів и процентів, жодних доходів відчуження цінних паперів та корпоративних прав ні він ні члени його сім'ї в 2011 р. не отримували. Звідки взялися більш ніж 50 000 грн. доходів депутата залишається загадкою.

Депутат Мошак С.М. - член фракції «Партія Регіонів» в декларації "про доходи" за 2011 рзадекларував відсутність будь яких цінних паперів та вкладів в статутний капітал підприємств ні в себе, ні в членів його родини. Проте, за інформацією єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Мошак Сергій Миколайович є засновником та власником таких підприємств як:

ТОВ «Воєводино» - внесок до статутного капіталу Мошака С.М. - 20 500 грн. (дата закінчення формування статутного фонду 19.08.2005),

Мошак Діана Сергіївна (дочка) - є співвласником ТОВ «Воєводино Груп», з внеском до статутного фонду 8 820 грн. (дата закінчення формування статутного фонду 29.09.2010) - з чого слідує що на цю дату вона вже внесла суму до статутного фонду.

За інформацією регіонального інтернет-видання Clipnews.info Мошак С.М. був власником «Воєводіно» станом на 07.02.2010. Ця інформація не є підтвердженням надання депутатом недостовірної інформації, в той самий час вона дає підстави припустити про високу ймовірність цього.

В світлі останніх законодавчих змін слід зазначити, що ця інформація не є підтвердженням надання депутатами недостовірної інформації в декларації про доходи, введеня в оману виборців з метою отримання депутатського мандату, в той самий час вона дає вагомі підстави припустити про високу ймовірність цього.

Характерним є те, що всі депутати про яких вдалося знайти інформацію є депутатами фракції «Партія Регіонів», та всі вони проігнорували звернення Руху «Чесно». Примітним є те, що депутат Лук'янов В.В., будучи на форумі "Чесно" в м. Донецьку дав публічну обіцянку оприлюднити відповіді на запити громадського руху Чесно, та досі не зробив цього.

Джерело: Центр політичних студій та аналітики


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]