Народні депутати в Telegram. Хто в топ-10? — Рух ЧЕСНО

Фото: Народні депутати в Telegram. Хто в топ-10? — Рух ЧЕСНО

Telegram-канал народного депутата Олексія Гончаренка (“Європейська солідарність”) має найбільше підписників серед каналів парламентарів. До трійки лідерів увійшли також Петро Порошенко (“Європейська солідарність”) та фігурант Реєстру зрадників Олександр Дубінський (позафракційний). Про це свідчать результати моніторингу Руху ЧЕСНО.

“Ідея вести Telegram зʼявилася ще за премʼєра Гончарука. Тоді закрили засідання Кабміну. Ми аналізували рішення уряду у Facebook, а потім створили Telegram-канал для журналістів, постили лише про Кабмін. За Шмигаля Кабмін почали розбавляти своїми інфоприводами: виступи в Раді, Youtube і т. д. Після 24 лютого 2022 року канал почав працювати як медіа. Даємо новини, аналізуємо пропаганду, дивимось за ситуацією на фронті. Працюємо для людей, які цікавляться новинами і моїм поглядом на ці новини. Даємо, звісно ж, субʼєктивно”, — коментує Руху ЧЕСНО нардеп Гончаренко і додає, що постить інсайди з Ради та урядового кварталу.

У лідерах чотири представники “Слуги народу”. Очільник провладної фракції  Давид Арахамія в рейтингу останній.

Також у топ-10 увійшли три представники “Європейської солідарності”, двоє позафракційних депутатів і один нардеп від “Голосу”. Загалом власний Telegram-канал має кожен четвертий нардеп.

“Часто депутати намагаються розвивати свої канали через ексклюзивний контент, часто — просто через хайп. Варто розуміти, що Верховна Рада під час воєнного стану проводить закриті засідання саме через питання безпеки, а подібні трансляції це нівелюють. Відповідно, постає питання, а чого ж тоді журналісти і громадські організації не допущені до сесійної зали”, — зазначає Віта Думанська, лідерка Руху ЧЕСНО.

Крім народних депутатів, Telegram-канали ведуть партії та парламентські фракції. Найпопулярніший такий канал (понад десять тисяч підписників) належить “Європейській солідарності”.

Багато дописів на партійних каналах є репостами дописів народних депутатів. “Європейська солідарність” найчастіше репостить Петра Порошенка, “Слуга народу” — Олену Шуляк, “Голос” — Кіру Рудик, а “Відновлення України” — голову іменного благодійного фонду Вадима Столара, який раніше був депутатом від ОПЗЖ.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО раніше дослідив найпопулярніші акаунти нардепів у Twitter, які виконують важливу роль “амбасадорів” України і працюють на міжнародну аудиторію.


 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]