Як партії використовують персональні дані українців? — Рух ЧЕСНО проводить дослідження

Фото: Як партії використовують персональні дані українців? — Рух ЧЕСНО проводить дослідження

6 червня у Коста-Ріці відбулася міжнародна конференція RightsCon, яка вже 12 років збирає кращих фахівців із захисту прав людини в еру цифровізації. До конференції долучились топ-менеджери Google, Signal, WhatsApp, лідери міністерств, які займаються впровадженням цифрових технологій, експерти з безпеки та захисту даних, представники медіа та Рух ЧЕСНО.

Громадська організація ЧЕСНО проаналізувала понад 30 сайтів політичних партій та організацій на дотримання законодавчих вимог щодо обробки персональних даних. Крім того, були проведені закриті інтерв’ю, аби з’ясувати, як партії працюють із персональними даними.

“Деякі політики уже готуються до виборів. Вони й раніше збирали персональні дані, проте нині проблема безпеки та захисту інформації постала особливо гостро. Неодноразові “зливи” та хакерські атаки, а також нестача прозорості у роботі партій створюють потребу в посиленому моніторингу та контролі з боку суспільства. Це задача як держави, так і громадянського суспільства. За результатами дослідження ми надамо рекомендації політичним партіям, аби посилити рівень захищеності персональних даних”, — пояснює лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Моніторинг сайтів іще триває, результати дослідження будуть оприлюднені за кілька місяців.

Дослідження проводиться Рухом ЧЕСНО за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]