Виклик в поліцію: нардеп Горобець і Карплюк намагаються впливати на мої блоги?:)

Фото: Виклик в поліцію: нардеп Горобець і Карплюк намагаються впливати на мої блоги?:)

Проти Нового року до мене звернулися правоохоронці і запросили до відділку поліції. Виявилося, що на мене написала скаргу ГО "Захисники Бучанського району".

Дуже їх непокоїть публікація "Як "Слуги народу" знецінюють фронтовиків: нагороди для своїх депутатів-тиловиків", яка вийшла на сайті ГО "Рух ЧЕСНО" та на Цензор.НЕТ у розділі блоги, що означає нередакційний, а авторський виклад матеріалу.

Організація "Захисники Бучанського району" була заснована 7 листопада 2022 року (на момент подачі своєї заяви на мене менше 2 місяців!!!). Очолює організацію Андрій Семикін. На відміну від щойнозаснованої організації, Рух ЧЕСНО працює впродовж більше, ніж 11 років, і моніторить діяльність політиків, а під час повномасштабного вторгнення у співпраці з правоохоронними органами веде Реєстр державних зрадників.

Відповідно у зверненні щодо моєї діяльності вказана інформація щодо систематичності моніторингу мереж цією ГО не може відповідати дійсності, оскільки вона була створена нещодавно. Тобто про жодну системну роботу тут не йдеться і звернення своє вони на МВС написали на третій тиждень після заснування. Абсурд.

Більше того, ця нещодавно заснована організація, зазначає, що "здійснює нагляд та контроль за журналістською діяльністю", що є нічим іншим як цензура. Тобто діяльність, яка спрямована на підрив демократичних цінностей у суспільстві.

Про що йшлося в блозі? Про те, що народний депутат Олександр Горобець, народний депутат Андрій Клочко ("Слуги народу") приїхали в тилове селище Коцюбинське, щоб отримати медальки "За оборону Коцюбинського" і попіарити місцевих лояльних до них депутатів. Матеріал зроблений на основі фото, які політики самі викладали в мережу.

Щодо першого пункту щодо неприйнятності на думку представника ГО, моїх оціночних суджень, то я як платник податків, який наповнює бюджет смт Коцюбинське залишаю за собою право гостро критикувати владу селища і народних депутатів, які знецінюють військові нагороди фронтовиків зробленими за мої кошти та кошти інших платників податків медальками "За оборону Коцюбинського", які не мають жодної цінності на фронті для військових. Селище під час боїв на Київщині було тиловою громадою. Лінія фронту була вдовж Біличанського лісу і річки Ірпінь.

Народний депутат Олександр Горобець, який як і нардеп Андрій Клочко, за мої кошти і кошти моїх односельців, які наповнюють бюджет, для власного піару використовують невійськові нагороди, роблять пости про те, що хтось зупиняв у тиловому Коцюбинському танки, яких не було, і ілюструють це фотографіями депутатів ради, а не військовими.

Водночас я і інші мешканці мобілізуємо ресурси, щоб допомагати фронту. Я категорично проти того, щоб військових використовували як фотозону для народних депутатів чи депутатів місцевих рад. І як платник податків і громадянка України категорично не схвалюю створення невійськових нагород за оборону громади, які вручають депутати депутатам. Це знецінює реальні нагороди на фронті і реальний героїзм тих громадян, які взяли в руки зброю. І таке знецінення і демотивація реальних подвигів військових тільки грає на руку ворогу.

Новостворене ГО, яке зі старту своєї діяльності взялося за відбілювання іміджу конкретних недоброчесних політиків, не є ані РНБО, ані жодною впливовою громадською інституцією з репутацією, щоб їхня оцінка мала для суспільства вагоме значення.

Більше того, блогосфера є сферою, де є авторські думки і судження. Як доводять одне з рішень Європейського Суду з Прав Людини, у суспільстві громадянин може відігравати не лише професійну роль, яка у нього є за освітою чи посадою.

У своїй оцінці ЄСПЛ доходить до того, що громадянин може виконувати роль вартового демократії.

Зберегти демократичні цінності наразі для України не менш важливо, ніж перемогти на фронті, оскільки від цього залежать обсяги військової допомоги і допомоги на відбудову.

Діяльність вартових демократії не може бути обмежена будь-якими організаціями у мирний чи військовий час. Інакше це означатиме, що суспільство йде до диктатури або авторитарного режиму.

Щодо другого пункту щодо поширення світлин у зазначеній публікації, то вони були взяті зокрема з посту на Facebook народного депутата Олександра Горобця ("Слуга народу") та селищного голови Коцюбинського Сергія Даніша ("Слуга народу", у минулому член команди недоброчесного забудовника і ексмера Ірпеня Володимира Карплюка). Відповідно я не є першоджерелом щодо поширення цих світлин. Народний депутат і селищний голова є офіційними особами і якщо вони поширюють інформацію, то ця інформація береться з цього джерела як офіційна. У публікації те, що це пост народного депутата Горобця чітко візуалізовано.


І якщо політики Горобець і Даніш протиправно поширювали світлини, то це в першу чергу питання до них.

Зокрема хочу зазначити, що попри суспільне обушення громади Коцюбинського, селищний голова Сергій Даніш викладав фото з військовими навпроти освітнього закладу. А це ставило під удар цивільну безпеку громадян, зокрема учнів школи.

На зауваження громади, зокрема мам, які переживали за своїх дітей, він адекватно не реагував.

Фактично посадова особа взагалі не розуміє своєї відповідальності за цивільну безпеку.


Так само він викладав фото наших військових без заблюрених облич біля будинку культури. Всі обличчя військових були чітко візуалізовані і не заблюрені (на скріні тут я сама закрила обличчя).


Більше того, влітку за дозволом Сергія Даніша депутатка Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко-Корбут організувала масовий захід за участю дітей, який був заздалегідь анонсований і діти були на масовому заході під час тривог, коли бомбардували столицю. Що є кричущим порушенням правил цивільної безпеки і безвідповідальністю з боку влади.

Про цей факт порушення цивільної безпеки, а також про поширення фотографій військових поблизу цивільних об'єктів, я інформувала народного депутата Андрія Мотовиловця ("Слуга народу"), який відповідальний за партійців на Київщині, і голову Київської ОВА Олексія Кулебу.

Окрім того Сергій Даніш близько контактував із коригувальницею вогню освітянкою з Коцюбинського Аллою Душкіною (Ратушна), яка втекла в росію, та посильно сприяв розвитку московського патріархату в селищі, допомагаючи в тому числі бюджетними грошима.

Навіть орден отримав від попів.

Надавши свої пояснення щодо звернення ГО, я у свою чергу попросила правоохоронні органи:

дослідити питання порушення цивільної безпеки з боку селищного голови Сергія Даніша та депутатки Коцюбинської селищної ради Катерини Корбут-Ющенко, а також дослідити зв'язки Даніша з коригувальницею Душкіною та московським патріархатом.

Чекаю на відповідь.

Ірина Федорів для "Української Правди"


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]