Нардепам не варто підтримувати реформу містобудування до оприлюднення проєкту і його обговорення – Рух ЧЕСНО

Фото: Нардепам не варто підтримувати реформу містобудування до оприлюднення проєкту і його обговорення – Рух ЧЕСНО

Рух ЧЕСНО закликає народних депутатів утриматись від розгляду до другого читання законопроєкту щодо реформування сфери містобудівної діяльності (№5655) до оприлюднення остаточного тексту проєкту та його повного обговорення. 

Цей документ може бути в порядку денному уже найближчого сесійного засідання.

Комітет ВРУ з питань організації держвлади та місцевого самоврядування, який очолює фігурант низки антикорупційних розслідувань Андрій Клочко, може розглянути до другого читання законопроєкт щодо реформування сфери містобудівної діяльності (№5655), авторства голови партії "Слуга народу" Олени Шуляк та низки інших співаторів вже найближчим часом.

Станом на 28 листопада 2022 року на сайті Верховної Ради України наявна порівняльна таблиця до другого читання, яка опублікована 16 листопада 2022 року. Проте текст порівняльної таблиці маркований датою засідання комітету 28 грудня 2021 року. 

У вересневій публікації Рух ЧЕСНО наголосив на тому, що фінального тексту законопроєкту на сайті немає, і на кінець листопада він так і не з’явився. Хоча від різних народних депутатів ЧЕСНО має інформацію, що текст закону суттєво змінився до другого читання. Також організація неофіційно отримала кілька варіантів тексту законопроєкту із порівняльною таблицею (останній документ отриманий від одного із нардепів 28 листопада, сьогодні). 

"Ми бачили низку листів підтримки цього законопроєкту від різних організацій. Нас дивує те, що публічно ці організації висловилися за законопроєкт при тому, що остання версія для обговорення і підготовки тексту до другого читання на сайті парламенту відсутня. Що саме вони підтримали? І цим організаціям, і НАЗК, МКІП та іншим установам, які мають надати свої позиції, Рух ЧЕСНО надіслав листи, аби отримати їхні позиції. Така закрита робота парламенту, на жаль, вже має системний характер. Це треба змінювати, оскільки на законотворчість це має і буде мати лише негативний вплив", - наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО раніше аналізував законопроєкт і описав його ризики у публікації: "Забудовникам все – громадянам нічого".


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]