Вибори мера Харкова можуть призначити на 31 жовтня. У місті вже проводять соцопитування

Фото: Вибори мера Харкова можуть призначити на 31 жовтня. У місті вже проводять соцопитування

Комітет Верховної Ради з питань місцевого самоврядування підтримав проєкт постанови про призначення виборів мера Харкова на 31 жовтня. Про це Руху ЧЕСНО повідомив народний депутат Роман Лозинський.

Примітно, що за день до цього, Рух ЧЕСНО помітив, що на вулицях міста вже проводяться соціологічні опитування. Харків’ян просять дати оцінку роботи виконуючого обов’язки мера Ігоря Терехова. Після оцінки роботи Терехова, громадянам пропонується зануритись у перспективу майбутніх виборів міського голови. І тут є моделювання у два тури.

У моделюванні першого туру пропонують обрати з-поміж Ігоря Терехова, Михайла Добкіна, Юлії Світличної, Олександра Фельдмана, Олега Абрамічева, Володимира Скоробагача та Євгена Мураєва

У моделюванні другого туру соціологи пропонують 2 варіанти вибору: поміж Тереховим та Добкіним, а потім між Добкіним та Світличною.  Окремим блоком питань йдуть найбільші проблеми Харкова, серед яких можна обрати: освіту, дороги, жкг, благоустрій, медицину, проблему свобод та демократії,  високі тарифи, covid-19, корупцію, цензуру у пресі.

І наостанок запитують якими якостями повинен бути наділений справжній лідер. Дослівно в опитуванні варіанти звучать таким чином:  “незалежним від влади, принциповим, добрим, духовним, чуйним, тактовним, порядним, мати почуття гумору.” Інтерв'юерка, яка проводила опитування, поділилась спостереженнями і сказала, що частіше її респонденти обирали останній пункт. 

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО проводив інтерв’ю з в.о. мера Харкова. Терехов переконував, що до виборів готовий. Уже кілька місяців у Харкові можна спостерігати дочасну агітацію, де Терехов популістично обіцяє не піднімати тарифи.

Зауважимо, що складовою тарифу на опалення є газ, ціну на який не може встановлювати місцева влада. Що стосується проїзду на метро, що Терехов визнає, що для міста тариф збитковий, але перед виборам піднімати оплату за проїзд не збирається.

Верховна Рада не перший раз затягує з призначенням виборів міських голів. Таке спостерігалося і за попередньої каденції ради.

“Щоби в майбутньому таких зловживань не було, я з колегами ініціював законопроект #5241, який дозволить спростити юридичні перешкоди для призначення позачергових виборів місцевого голови у разі дострокового припинення повноважень. Прийняття закону допоможе уникнути політичних маніпуляцій, заручниками яких стають мільйони українців як з великих міст, так і маленьких громад”, - каже народний депутат Лозинський.

Читайте нас у Telegram. Підписуйтесь на наш канал “ЧЕСНО”.

Приєднуйтесь до нашої сторінки у Facebook!

 

Читайте також:

Що вдалося зробити меру Франківська і його монобільшості за 100 днів

Що вдалося зробити Кличку та його команді за 100 днів для киян

Що вдалося зробити меру Херсона Колихаєву за 100 днів


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]