Хто змагається за крісло мера у другому турі

Фото: Хто змагається за крісло мера у другому турі

22 листопада 2020 року в 11 містах України відбудеться другий тур виборів на посаду міського голови. Це Львів, Миколаїв, Дніпро, Черкаси, Рівне, Полтава, Ужгород, Дрогобич, Слов’янськ, Бердянськ, Нікополь.

Рух ЧЕСНО слідкуватиме за перебігом виборів у форматі онлайн-марафону. Фото та відео з дільниць ви зможете оперативно переглянути за посиланням. Для того, щоб виборцям було легше визначитися, аналітики Руху ЧЕСНО підготували для міст обласного значення бюлетені. Зокрема для Львова, Полтави, Черкас, Рівного, Дніпра, Ужгорода, Миколаєва.

У Дрогобичі за посаду мера міста змагаються самовисуванці — чинний міський голова Тарас Кучма та місцевий підприємець Андрій Веселий. У Нікополі — секретар міської ради, кандидат від партії “За майбутнє” Олександр Саюк та кандидат від партії “Слуга народу” Руслан Олійник.

У Слов’янську у другому турі змагаються чинний депутат міської ради, кандидат від ОПЗЖ Павло Придворов та чинний міський голова від “Опозиційного блоку” Вадим Лях. У Бердянську — заступник директора ТОВ “Бердянська автотранспортна компанія” Олександр Свідло (ОПЗЖ) та нардеп 6-го скликання Валерій Баранов (“За майбутнє”).

Нагадаємо, Рух ЧЕСНО писав про те, що 15 народних депутатів взяли участь у цих виборах мерів міст. Троє з них перемогли, і лише один ще змагається на виборах за право очолити місто, це представник ЄС Олег Синютка, який балотується у Львові й посів друге місце після Андрія Садового (“Самопоміч”).

Троє з них перемогли на виборах і будуть складати мандати. Мером Херсона стане член депутатської групи За майбутнєІгор Колихаєв (округ 184, Херсонщина), мером Надвірної став “слуга народу” Зіновій Андрійович (Івано-Франківщина, округ 87). Вакантним стане округ № 50 на Донеччині, представник якого у Верховній Раді Руслан Требушкін виграв вибори міського голови Покровська. У їхніх мажоритарних округах будуть оголошені вибори, і вони пройдуть за мажоритарною системою.

29 листопада міського голову обиратимуть також у Чернівцях. Детальний аналіз всіх кандидатів можна знайти на сайті Руху ЧЕСНО Polithub.

Рух ЧЕСНО слідкуватиме за ходом голосування і підрахунком голосів в режимі онлайн-марафону.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]