У Кличка наразі є 300 носіїв зовнішньої реклами в Києві, – пресслужба мера

Фото: У Кличка наразі є 300 носіїв зовнішньої реклами в Києві, – пресслужба мера

Чинний міський голова Києва, який є потенційним кандидатом на місцевих виборах-2020, має у столиці 300 носіїв зовнішньої реклами

Віталій Кличко розпочав дочасну агітацію одним з останніх. Його реклама не містить вихідних даних чи партійної символіки, тож її походження до кінця не зрозуміле. У пресслужбі мера кажуть, що передвиборчі білборди оплачують з рахунку партії УДАР:

“Борди з’явилися тільки 15 серпня. Набагато пізніше, ніж в інших політиків і майбутніх кандидатів. На даний момент – 300 носіїв. Оплачені з офіційного рахунку партії. Усе буде у фінзвітах”.

У пресслужбі УДАРу підтвердили, що рекламу оплачують з партійних рахунків. У політсилі наголошують, що до реєстрації кандидатів у ЦВК розміщені білборди не є агітацію. Скільки вже є реклами та скільки грошей на це витратили, у партії не повідомили.

“Інформація, запитувана Вами, не зберігається у консолідованому вигляді, тому потребує доволі значних дій у частині її узагальнення, виокремлення певної конфіденційної інформації тощо”, – зазначили в УДАРі.

За даними однієї з компаній, яка надає рекламні послуги у столиці, один білборд у Києві розміром 3 на 6 метрів коштує в середньому 20 тисяч гривень на місяць. Ціна залежить від району розташування. Розмір 2 на 3 метри в середньому обійдеться в 14 тисяч гривень.

Тобто наразі на зовнішню рекламу мера витратили щонайменше 4,2 мільйона гривень.

Про свої наміри повторно висуватися Віталій Кличко заявив ще в липні 2018 року.

Політик використовував білборди й раніше, фактично протягом усієї своєї каденції. У коментарях Руху ЧЕСНО пресслужба Кличка повідомляла, що з міського бюджету їх не оплачували.

Свою комунікацію з мешканцями міста Кличко будує через особистий сайт, офіційний сайт Київської міської державної адміністрації, акаунт у Twitter, сторінку у Facebook і публічну сторінку “Кличко-мер”. Є також сторінки КМДА та Київської міської ради у Facebook.

З особистої сторінки Кличка протягом січня-липня на рекламу витратили 2,7 тисячі доларів.

Віталій Кличко. Київ, грудень 2018 року. Фото: Олександр Гуменюк

Нагадаємо, 25 жовтня 2020 року мають відбутися місцеві вибори в Україні. Рух ЧЕСНО збирає інформацію про політичні партії, кандидатів у мери та депутати у спецпроєкті Polithub, де кожен виборець має змогу не лише знайти біографію кандидата, а й перевірити його на доброчесність. 

Рух ЧЕСНО вже детально розповідав про законодавчі та політичні проблеми, пов’язані з дочасною агітацією.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]