У Дніпрі дві фракції пристали на “Пропозицію”

Фото: У Дніпрі дві фракції пристали на “Пропозицію”

22 липня на 59-й черговій сесії Дніпровської міської ради мер Борис Філатов оголосив про створення фракції партії “Пропозиція”. Засідання вже традиційно відбувалося на подвір’ї міськради.

“Надійшло повідомлення, що зі своїх фракцій вийшли 25 депутатів, які потім написали заяву про створення депутатської фракції політичної партії “Пропозиція”. Також до цих депутатів приєднався один з депутатів, який позафракційний”, – повідомив Філатов

У міськраді Дніпра нову фракцію створено в результаті злиття двох інших – “УКРОП” і “Наш край”. До “Пропозиції” увійшли два кандидати на відкликання – “укропівці” Михайло Лисенко та Володимир Панченко, а також семеро фігурантів антикорупційних розслідувань і десятеро “гречкосіїв”. Ось загальний список:

від “УКРОПу”: Катерина Буря, Сергій Барановський, Григорій Гельфер, Павло Головаха, Геннадій Глядчишин, Юлія Дмитрова, Євгенія Дитятковська, Євген Кривошеєв, Михайло Кутузов, Михайло Лисенко, Ігор Маковцев, Олег Максюта, Артем Павлов, Володимир Панченко, Олександр Санжара, Микола Слободянюк, Олег Тупиця, Володимир Федоренко, Олександр Черкаський, Сергій Шевченко

від “Нашого краю”: Віталій Верба, Наталія Демідова, Анжеліка Пилипенко, Сергій Пустовий, Микола Царенко;

позафракційний: Володимир Ікол.

Загалом фракція налічує 26 членів. Її очолила колишня керівниця фракції “УКРОП” Євгенія Дитятковська, а її заступниками стали ексголова фракції “Наш край” Сергій Пустовий та Юлія Дмитрова.

Деталі за посиланням: Як працювали депутати Дніпра та які плани мають на вибори-2020

Як раніше повідомляв Рух ЧЕСНО, середній показник відвідуваності представників фракції “Наш край” є одним з найкращих у Дніпровській міській раді. Вони підтримують майже всі проєкти рішень, які розглядає рада, та по суті входять до промерської коаліції. 

Якщо, скажімо, їхні колеги із “За життя” у Facebook здебільшого рекламують свою партію та команду, то депутати від “Нашого краю” періодично репостять дописи міського голови й відзначають підтримку мерії. 

Нагадаємо, ще навесні 2020-го члени фракції “Наш край” Олег Григорук і Руслан Вишневецький заявили про прихильність до партії “За життя”. 

Рух ЧЕСНО також писав, що 19 червня презентували політпроєкт мерів “Пропозиція”. На презентації, зокрема, були присутні мер Дніпра Борис Філатов, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич, очільник Чернівців Олексій Каспрук, мер Житомира Сергій Сухомлин, міський голова Кропивницького Андрій Райкович і мер Каховки Андрій Дяченко. За словами Філатова, партія існуватиме поза ідеологією, але згодом презентує свою програму. 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]