На одній з дільниць Івано-Франківська викрали біографію Зеленського

Фото: На одній з дільниць Івано-Франківська викрали біографію Зеленського

На дільниці №43 в Івано-Франківську (знаходиться в спортивному залі ЗОШ №24 - прим.авт.) невідомі викрали біографію кандидата в Президенти  України Володимира Зеленського.

Члени комісії вирішили зняти біографічну довідку й Петра Порошенка, щоб не було звинувачень в агітації.

 

 

Що трапилося ми не знаємо, адже знаходимося в залі й займаємося своєю роботою. Перетелефонував завгосп і сказав, що на нашій дільниці відсутній один плакат з біографією кандидата. Не було біографії Зеленського. Щоб нас не звинуватили в агітації, ми зняли й біографію Порошенка”, - розповідає голова дільничної комісії Галина Марик.


Вона також пояснює, що доповіла про цей інцидент в ОВК й там пояснили, що будуть вирішувати це питання.

До слова, аналітик “ЧЕСНО” зафіксував відсутність біографій кандидатів на дільниці в Обласній клінічній лікарні. Голова комісії повідомила, що вони вирішили не вивішувати біографії й відмовилася пояснити причину.

Вхід до виборчої дільниці в Обласній клінічній лікарні Івано-Франківська. Біографії кандидатів відсутні

За законом на кожну дільницю мають видавати по два примірники інформаційних плакатів. Це передбачено ст. 56-4 ЗУ “Про вибори Президента України”. Відповідно на дільниці за законом має бути ще один плакат”, -  коментує ситуацію адвокат Андрій Нечипоренко.

На дільниці руху ЧЕСНО поточнили, що більше у них інформаційних плакатів немає.

Громадський рух ЧЕСНО звернувся за коментарем до ЦВК, але досі відповіді не отримав. Щойно з’явиться позиція Центрвиборчкому, рух ЧЕСНО її оприлюднить.

Нагадуємо, сьогодні протягом дня ЧЕСНО слідкує за ходом голосування в режимі онлайн-марафону “День виборів-2”.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]