У Львові прагнуть об’єктивного висвітлення виборів

Фото: У Львові прагнуть об’єктивного висвітлення виборів

Учасники руху ЧЕСНО на Львівщині спільно з експертами, представниками політичних сил та журналістами спробували знайти відповіді на запитання, що виникли з прийняттям змін у виборчому законодавстві України. Про це йшлося 3 липня під час круглого столу «Про висвітлення теми виборів за умовами нового виборчого законодавства», що організував львівський майданчик ЧЕСНО спільно з місцевим осередком Комітету виборців України.

Учасники зустрічі зійшлися на думці, що новий закон про вибори, по суті, дозволяє тільки рекламувати кандидатів, а не порівнювати чи аналізувати їх. Таким чином, суттєво ускладнюється робота журналістів, які прагнуть об’єктивно висвітлювати виборчу кампанію.

За умов прямого та опосередкованого впливу влади на телеканали, замовних соціологічних досліджень "під кандидата" та різноманітних технологій підкупу виборців – зростає роль громадського тиску на політичні сили з вимогою проведення чесних виборів.

На думку учасниці руху ЧЕСНО Світлани Заліщук: "Світовий та український досвід свідчать, що реальні зміни в державних системах відбуваються за умови реального суспільного запиту. Найбільш ефективно реформи в країнах реалізуються завдяки волі політичних еліт. Передумовою створення такої волі є "рухи знизу", яким зокрема і є громадянський рух ЧЕСНО".


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]