Рух ЧЕСНО презентував результати дослідження депутатів у Чернівцях

Фото: Рух ЧЕСНО презентував результати дослідження депутатів у Чернівцях

Під час круглого столу "ЧЕСНИЙ аудит народних депутатів" активісти ЧЕСНО у Чернівцях презентували результати піврічного дослідження депутатів на відповідність вимогам руху.

До дискусії щодо якості чинного парламенту долучилися представники громадських організацій, експерти-політологи,  представники політичних партій та журналісти.

Як свідчать результати дослідження ЧЕСНО, жоден із депутатів-чернівчан не пройшов фільтри ЧЕСНОметра, тому місцевим осередкам партій та виборцям потрібно надалі уважніше відбирати кандидатів в депутати Верховної Ради.

 

Оцінюючи роль ЧЕСНОметра в виборчому процесі учасник круглого столу політолог Ігор Гаварда зазначив: "Основною цінністю є те, що ЧЕСНОметр дає звичайному виборцю доступ до інформації, яка за інакших умов була б доступною хіба що вузькому колу експертів". На думку політолога, ЧЕСНОметр також є важливим джерелом інформації для журналістів національних та регіональних ЗМІ".

Особливе зацікавлення учасників круглого столу викликало питання стосовно реакції парламентарів на опублікування результатів ЧЕСНОметра. Відповідаючи на нього, один із співзасновників руху ЧЕСНО Олег Рибачук відзначив, що "Результати ЧЕСНОметру не є остаточними. Якщо депутати мають інформацію, що достовірно спростовує подану нами інформацію про парламентарів чи кандидатів, яку ми вже маємо - наші аналітики готові розглянути ці матеріали та на основі них внести зміни до інформації про того чи іншого кандидата чи депутата. Аналогічно, якщо ми не врахували якоїсь інформації - ми готові прийняти її від журналістів, експертів чи громадян".

Круглий стіл в Чернівцях став першою серед низки презентацій результатів дослідження  в різних регіонах України. Наступні  презентації ЧЕСНОметру відбудуться у Тернополі (26 липня) та Івано-Франківську (27 липня).

Національна презентація результатів дослідження депутатів відбулася 23 липня у Києві та Львові під час форуму "ЧЕСНА розмова з майбутнім парламентом". 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]