В Тернополі пройшов “ЧЕСНИЙ аудит народних депутатів"

Фото: В Тернополі пройшов “ЧЕСНИЙ аудит народних депутатів"

Тернопільська регіональна платформа ЧЕСНО 26 липня провела круглий стіл “ЧЕСНИЙ аудит народних депутатів”. Під час круглого столу експерти, представники, громадськості, політичних кіл та ЗМІ ознайомились із результатами ЧЕСНОметра та аналітичними можливостями цього інструменту.

Особливу зацікавленість в учасників круглого столу викликали дані ЧЕСНОметра, що стосувались депутатів Верховної Ради, котрі походять із Тернополя. Експерти та громадські діячі відзначили той факт, що жоден із представників Тернопілля не пройшов усіх фільтрів ЧЕСНО.

На думку учасників круглого столу ЧЕСНОметр може суттєвим чином вплинути на якість майбутнього парламенту. Зокрема, в ході обговорення ЧЕСНОметра політичний експерт Ярослав Чорнозуб відзначив, що “Коли операційна система не працює належним чином вона має бути перезавантажена. І ЧЕСНО — це один із проектів, котрий допоможе перезавантажити нашу політичну операційну систему”.

Під час круглого столу значну увагу було приділено положенням нового закону про вибори, згідно із якими значно звужуються можливості медіа оприлюднювати аналітичну інформацію про діяльність політичних партій. Коментуючи ці обмеження, один із співзасновників руху ЧЕСНО Олег Рибачук відзначив: “Попри ці обмеження ніхто не може лімітувати право громадян обговорювати і аналізувати діяльність політичних партій, депутатів та інших представників влади. І ЧЕСНОметр — це чудова платформа як для спільного аналізу так і для поширення цієї критично важливої для суспільства інформації”.

Презентація ЧЕСНОметра в Тернополі відбулась в рамках низки регіональних представлень цього аналітичного інструменту. Наступними містами де пройдуть презентації ЧЕСНОметра стануть Івано-Франківськ (27 липня), Дрогобич (29 липня), Рівне (30 липня) та Луцьк (30 липня).


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]