Рух ЧЕСНО провів всеукраїнську акцію "Тест твого депутата"

Фото: Рух ЧЕСНО провів всеукраїнську акцію "Тест твого депутата"

28 липня відбулась всеукраїнська акція "Тест твого депутата", під час якої активісти Руху ЧЕСНО запропонували перевірити, чи гідний депутат, який проявив себе як корупціонер, правопорушник, прогульник, "тушка" чи "кнопкодав", представляти інтереси українців у парламенті?

 

Акція пройшла у 25 містах України та охопила: Вінницю, Дніпропетровськ, Житомир, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Ірпінь (Київська обл.), Кіровоград, Луганськ, Луцьк, Львів, Миколаїв, Маріуполь, Одесу, Полтаву, Рівне, Сімферополь, Суми, Чернівці, Харків, Чернігів, Полтаву Тернопіль, Ужгород, Херсон, Хмільник (Вінницька обл.) та Черкаси. 

Мешканці міст із зацікавленням брали участь в акції, оцінюючи народних висуванців за критеріями доброчесності. Водночас чимало людей сумнівались у власній спроможності якось вплинути та змінити ситуацію.

Учасники Руху ЧЕСНО переконані, що акція "Тест твого депутата" допомогла громадян знайти відповіді на питання "хто кращий серед гірших" та "за кого голосувати?". Водночас громадськості нагадали, що кандидат в народні депутати України перш за все повинен не порушувати права людини, не змінювати своєї політичної позиції, особисто голосувати в парламенті, не бути причетним до будь-якої корупційної діяльності та жити відповідно до задекларованих доходів.

Рух ЧЕСНО пропонує українцям порівняти свої результати з незалежним аудитом кандидатів від усіх політичних партій ЧЕСНОМЕТР, який розміщено на сайті chesno.org. Якщо депутат не пройшов тест, активісти Руху закликають не голосувати за нього на наступних парламентських виборах. Барометр доброчесності сприятиме усвідомленому та виваженому голосуванню громадян на майбутніх парламентських виборах.

"Подібні ініціативи спрацюють лише у тому випадку, якщо українці об’єднаються, щоб сказати досить. Вимоги громадян до політичних партій повинні суттєво вплинути на склад виборчих списків.Вже сьогодні ми можемо сказати, що у наступному парламенті кількість недоброчесних депутатів зменшиться – саме через тиск руху ЧЕСНО" та згуртованості громадян", - прокоментував результати акції один із засновників та головний ідеолог Руху "ЧЕСНО" Олег Рибачук

Всеукраїнська акція "Тест твого депутата" триматиме далі: на початку серпня марафон "тестування" перехоплять ще 13 міст України.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]