Хвиля презентацій ЧЕСНОМЕТРа дісталась Сум!

Фото: Хвиля презентацій ЧЕСНОМЕТРа дісталась Сум!

2 серпня в місцевому прес-клубі представники ЧЕСНО презентували результати моніторингу депутатів Верховної Ради VI скликання на відповідність критеріям доброчесності.

Сумський координатор ЧЕСНО Анна Товстуха розповіла про старт проекту «Чесно, Суми», діяльність якого буде зосереджено в Сумській області. В рамках проекту здійснюватиметься моніторинг виборчого процесу в області, працюватиме «гаряча лінія», на яку можна буде повідомити про порушення під час виборів, створюватимуться майданчики ЧЕСНО в округах Сумської області.

Голова Сумського міського відділення Комітету виборців України (КВУ) Олексій Захарченко представив новий інструмент для фільтрації кандидатів – ЧЕСНОМЕТР.

Представник Сумської координаційної ради руху ЧЕСНО Андрій Рибалко презентував інформацію про діючих народних депутатів, які заявили про своє бажання балотуватися в мажоритарних округах Сумської області – Юрій Сербін (ВО «Батьківщина»), Андрій Деркач (Партія регіонів) і Володимир Даниленко (Компартія України). Жоден з них не відповідає усім шести критеріям доброчесності, висунутих рухом ЧЕСНО.

Також учасники презентації відмітили вплив громадськості на висунення кандидатів, в результаті чого Ігор Тесленко, лідер Сумського обласного осередку політичної партії «Удар» не потрапив у список кандидатів.

За додатковою інформацію звертайтеся до регіонального координатора громадського руху ЧЕСНО в м. Суми Товстухи Анни, (066) 280-49-43.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]