В’ячеслав Брюховецький: Революційний потенціал молоді - у їх освіті

Фото: В’ячеслав Брюховецький: Революційний потенціал молоді - у їх освіті

Почесний президент Києво-Могилянської академії В’ячеслав Брюховецький не є прибічником революцій та вважає, що найкращим проявом свідомої поведінки молоді є їх прагнення до освіти.

"Коли студенти питають мене, що нам зробити проти поганої влади, я відповідаю – вчитися! Бо це ваш єдиний час у житті, коли ви можете здобути знання, або стати такими ж самими ідіотами, як зараз сидять у Верховній Раді", - закликав В’ячеслав Брюховецький учасників медіа-клубу "ЧЕСНО про вибори".

На думку професора, революційний потенціал молоді полягає у тому, аби стати освіченими людьми, які вміють "розставляти пріоритети та мислити стратегічно". Водночас громадський діяч оцінює рівень освіченості та моральності чинного парламенту як вкрай низький. Змінити цю ситуацію можна, в тому числі, проголосувавши на виборах, аби у новому парламенті існував баланс різних політичних сил: "Щоб змінити ситуацію в країні – потрібно 10% однаково мислячих людей. Цей відсоток скоро набереться, адже молоде покоління хоче бути гідними і свою гідність зберегти", - вважає Брюховецький.

За таких умов знаний студент-бунтар В’ячеслав Брюховецький радить лідерам студентських рухів знаходити однодумців та не зневажати супротивників.

Дискусію про студентські революційні настрої в режимі онлайн транслювали медіа-партнери заходу: BeTVУкраїнська правда, Кореспондент.net, Платформа.


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]