У Луганську відбулись ЧЕСНІ дебати у 104 окрузі

Фото: У Луганську відбулись ЧЕСНІ дебати у 104 окрузі

У Луганську пройшло третє засідання Дебатного клубу ЧЕСНО. На цей раз дискусія розгорнулася між кандидатами-мажоритарниками у 104-му виборчому округу.

На зустрічі були присутні:

  • Володимир Струк (самовисуванець, мер п. Ювілейний),
  • Дмитро Алєв (Об'єднана опозиція ВО «Батьківщина»),
  • Сергій Морозов (самовисуванець),
  • Андшарій Шаповалов (самовисуванець),
  • Денис Денищенко (партія «УДАР»),
  • Михайло Пащук (самовисуванець)
  • Криштов Євген (самовисуванець)

Учасникам було запропоновано коротко презентувати свої передвиборчі програми та відповісти на запитання присутніх журналістів і представників політичних сил.

Володимир Струк заявив, що балотується до парламенту, в першу чергу, для зміни законодавства про використання надр: «Ми дуже багата область. Ми знаємо про те, що під нами знаходяться вугілля, газ, пісок і багато інших корисних копалин. Ми можемо сьогодні самі, власними руками, добувати будівельний матеріал, переробляти і будувати. Я знаю, що потрібно робити, я знаю, як до цього йти».

Андрій Шаповалов вважає ключовим моментом своєї діяльності боротьбу з корупцією: «Верховна Рада - це законодавчий орган, вона повинна писати закони, і йти туди треба для того, щоб писати закони. Одного закону зараз не вистачає, і це закон про боротьбу з корупцією. І якщо я прийду і напишу цей закон, я не даремно витрачу час у Верховній Раді».

«Найголовніша реформа в нашій країні і найболючіша - це комунальна реформа, - вважає Сергій Морозов. - У Верховній Раді я збираюся працювати в комітеті з ЖКГ і займатися цією проблемою».

Громадський діяч Пащук почав з того, що підтримав ініціативи Морозова у сфері ЖКГ, потім закликав підтримати вітчизняного товаровиробника, а також розвивати сільське господарство. Також Михайло Пащук вважає за необхідне дозволити вільний продаж зброї, що, на його думку, позитивним чином позначиться на зниженні рівня корупції.

Про боротьбу з корупцією говорив і кандидат від Об'єднаної опозиції Дмитро Алев: «Кожен чиновник повинен знати, що над ним є меч правосуддя, і можливо, це вплине на його рішення красти або не красти», - упевнений опозиціонер.

Кандидат від партії УДАР Денис Денищенко вважає, що реформи потрібно починати з люстрації влади: «Партія УДАР заявляє про те, що потрібно провести люстрацію влади. Корупція це іржа, яка з'їдає нашу країну. І тому, в першу чергу, ми повинні провести люстрацію. Чиновники, які більше десяти років перебувають при владі, повинні подати у відставку, а ті, хто заслужив, - повинні сісти у в'язницю».

На запитання журналістів щодо інформації про нібито вкрадений мільйон доларів США співробітниками обласного штабу партії «УДАР» і саботажі виборчої компанії Кличка в Луганській області, Денищенко відповів, що «це все провокація і зараз немає підстав не довіряти працівникам обласного та районних штабів нашої партії».

У другій частині заходи з'явився кандидат самовисуванець, викладач СНУ ім. У Даля Євген Крішті. Він відзначився заданим питанням одному з основних учасників дебатів. Від пропозиції зайняти місце за столом і на рівні з іншими учасниками представити свою програму, Крішті відмовився, мотивувавши це бажанням залишатися ближче до народу.

Також учасники дебатів розповіли про те, які законодавчі ініціативи вони мають намір реалізувати в першу чергу, якщо потраплять  до Верховної Ради, яким чином буде налагоджена комунікація з виборцями, і які проблеми свого округу вони мають намір вирішити.

Громадянський рух ЧЕСНО планує провести аналогічні заходи в кожному з 11 мажоритарних виборчих округів Луганської області. Наступне засідання Дебатного клубу відбудеться 21 вересня за участю кандидатів у народні депутати у 109-му виборчому округу. Захід проходив за підтримки фонду "Східна Європа".


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]