У кого в робочу суботу — вихідний?

Фото: У кого в робочу суботу — вихідний?

Дві суботи, 18 травня і 1 червня, які в Україні вважаються офіційними робочими днями (відповідно до постанови Кабміну) народні депутати не працюватимуть...

Дві суботи, 18 травня і 1 червня, які в Україні вважаються офіційними робочими днями (відповідно до постанови Кабміну) народні депутати не працюватимуть. Якщо подивитися календарний план на сайті Парламенту — на ньому ці дні зафарбовані у білий колір, що означає для депутатів – вихідні.

Утім, відповідно до цього ж календаря, народні депутати України мали працювати у ті дні, коли відпочивали решта громадян країни. Зверніть увагу — робочими  у них мали бути дві п’ятниці — 3 травня (після двох святкових днів і перед двома вихідними) і 10 травня (після 9 травня та перед вихідними). Отже, 3 травня парламентарі мали проводити зустрічі з виборцями, а 10 травня -  працювати у комітетах. Відповідь на запитання, чи працювали депутати 10 травня чітко дає сайт парламенту - дата 10 травня взагалі відсутня, як день роботи у комітетах у розділі«Графіки засідань комітетів Верховної Ради України».

7-8 травня, як і для всіх, були офіційними робочими днями депутатів. У ці дні народні обранці мали працювати у комітетах. Але деякі комітети не проводили засідання. Народний депутат Віктор Янукович, наприклад, не працював, за його словами, саме з цієї причини.

Віктор Янукович — у комітеті з питань транспорту, але перевірити, чи справді не працював комітет без додаткових інформаційних запитів не просто. Свого сайту цей комітет не має.  

А от депутат Віталій Кличко уникнув відповіді про депутатську роботу. Віджартувався. 

Депутат Нестор Шуфрич цими днями  заходив у комітет, але, за його словами, не був на засіданні комітету.

Для інформації: комітет з питань бюджету, у якому перебуває Нестор Шуфрич -  не працював в ці дні. Якщо не рахувати 15 травня, останнє засідання цього комітету було 18 квітня.

Депутат Михайло Ланьо не працював 7-8 травня, на питання чому не працював, відповів: «Пасха у нас, Пасха».

На відміну від звичайних громадян України, найманих працівників, депутатам не потрібно звітувати за свою відвідуваність. Звільнити їх не можуть, штрафів чи покарань за те, що вони колективно не працювали у комітетах чи з виборцями - немає. Але про такі факти мають знати громадяни, які, зрештою, підуть на наступні вибори та будуть визначати долю цих депутатів. 

Сергій Андрушко, кореспондент руху ЧЕСНО у парламенті спеціально для Кореспондент-Блоги

 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]