Хто боїться електронного декларування

26 січня Верховна Рада не спромоглася внести до порядку денного законопроект №3755, що мав скасувати відтермінування електронної системи подання декларацій. Запровадження електронних декларацій у I кварталі 2016 року є одним із зобов’язань України для досягнення безвізового режиму з ЄС.

Питання про внесення законопроекту до порядку денного ставилося на голосування 7 разів. Дані поіменного голосування за усі “спроби” можна переглянути за посиланням.

Жодного голосу на жодному голосуванні не дали депутати Опозиційного блоку. Лише двоє депутатів “Відродження” - Олег Кулініч та Станіслав Березкін — проголосували “за” на одному голосуванні. 

Найкраще з усіх фракцій рішення підтримував “Народний фронт” - в середньому більше 74% відсотків складу фракції підтримували внесення законопроекту до порядку денного, а хоча б раз голосували за більше 81% депутатів. 

Всі голови депутаських фракцій і груп, окрім Юрія Бойка та 3-х голів групи “Партії “Відродження”, підтримали всі голосування за законопроект. Проте, при цьому, вони не змогли забезпечити голосування членів своїх політичних сил.

Попри те, що запровадження електронного декларування є обов’язковим для досягнення безвізового режиму з ЄС, 5 депутатів з міжфракційного об’єднання “Єврооптимісти” - Дмитро Добродомов, Сергій Кіраль, Олена Сотник, Ігор Луценко та Олексій Рябчин були відсутні на усіх 7 голосуваннях. Ще дві членкині об’єднання - Оксана Юринець та Альона Шкрум — не голосували жодного разу, хоча їхні картки були у слотах.

Хоча б раз внесення законопроекту до порядку денного підтримали 237 депутатів. Тому, цілком ймовірно, що він був би внесений, якби усі його потенційні прихильники проявили достатню дисципліну на одному-єдиному голосуванні. 


[[ action.title ]]

[[ action.description ]]

[[ action.button ]]